Jul 29, 2010

Ohittaminen

Pentu on ollut kotona siis 8viikkoa... Aivan hurjan nopeasti aika on livahtanut! Mitäs me ollaankaan opittu.. varmaan paljon kaikenlaista, täytyy siitä kirjoitella ihan erikseen, mutta suurin ongelma taitaa olla tällä hetkellä ohittaminen. Koirat ja ihmiset olisi niin hurjan mielenkiintoisia. Mutta, jostain syystä ei kaikki koirat, eikä kaikki ihmiset. Jotkut ihmiset ovat alkaneet pelottaa (mitä mä en tajua laisinkaan, olen yrittänyt sosiaalistaa ihan kaiken näköisiin ja oloisiin ihmisiin). Erityisesti kaduilla kulkevat ihmiset jotka heiluttaa käsiään tai kulkee hieman eritavalla ovat omituisia. Tänään ihmeteltiin ja ihan noustiin seisomaan, kun tuli mummo vastaan kepin kanssa... Jep.

Ohittamisessa olen lähtenyt siis alusta lähtien palkkaamalla nameilla. Eli kun näköpiiriin on ilmestynyt koira/ihminen, nami suun eteen ja namitetaan kunnes on ohitettu hienosti. Tämä ei vaan aina toimi. Kun joskus se vieras koira olisi niin paljon hauskempi kuin nami. Ja sitten alkaa hurja repiminen koiran suuntaan. Tässä vaiheessa yritän rauhallisesti kulkea koiran kanssa vaan eteenpäin ihan kuin sitä toista koiraa ei olisi olemassa, (eli revin koiran perässäni). Ohittamisen opettelu on tosiaankin kaupungissa hankalaa. Kaikissa ohjeissa neuvotaan, että aloita ohitusharjoitus kauempaa... Ei toimi! Täällä tulee koiria vastaan joka lenkillä monina kappaleina kaikista ilmansuunnista.

Olen alkanut nyt vaihtamaan ajoissa tien puolta, jos näen koiran tulevan vastaan, jolloin ollaan kauempana, ja pentu rauhallisempi. Palkitsen hienosta ohituksesta ja menen eteenpäin koira mukana raahaten jos ollaan päästy liian lähelle toista koiraa. Tässä olen varmaan alussa tehnyt sen virheen, että olen antanut tapahtua liikaa niitä epäonnistuneita ohittamisia ja meidän on tavallaan aloitettava "alusta". Tänään luin jostakin koirakoulun sivuilta, että suunnan vaihtaminen auttaisi, jos alkaa levoton liikehdintä, ajoissa poistuminen tilanteesta. Painajainen olisi omistaa 50-kiloinen kaupunkikoira, joka repii joka ilmansuuntaan... Joten otan tämän ohittamisen aika vakavasti... : (( Palkkaan hyvästä ohituksesta, en huomoi epäonnistunutta, keskeytän ohittamisen vaihtamalla suuntaa, jos pentu alkaa mennä levottomaksi. Helppoa vai mitä?? Katsotaan nyt vielä muutama viikko, miten edistytään tässä.

No comments:

Post a Comment