Jul 14, 2010

Pentutreffit


Misha 17 viikkoa

Eilen käytiin koirafoorumilaisten järjestämillä pentutreffeillä Maunulan pellolla. Mentiin Mishan kanssa bussilla paikan päälle. Se olisi kartan mukaan tullut ihan tapaamispaikalle, mutta kuitenkin onnistuttiin eksymään vähän. Hieman epätoivoisina etsittiin oikeaa paikkaa, kun Maunulassa niitä peltoja riittää. Löydettiin kuitenkin onneksi.


Vasemmalta oikealle: Misha, Topi, Rho, Reina (Mökö ja Nella eivät osuneet kuviin)


Matkan varrella Misha päätti poiketa ojan kautta. Noh, ajattelin, että neidillä on kuuma, antaa vaan kahlata vähän aikaa. Vähän se sitä vettäkin lipitteli. Myöhemmin saimme kuulla, että siinä ojassa on haitta-aineita, ja yhdelle pentutreffiläiselle oli tullut aiemmin allergiaoireita ko. ojassa kahlailusta. Otettiin sitten kotona varmuuden vuoksi kortisoonia ja pesin penskan.



Mutta niihin treffeihin. Paikan päällä oli petit brabancon Mökö (3-4kk?), saksanpaimenkoira Rho 6kk, tanskandoggi Reina 5kk, berninpaimenkoira Topi 3kk, sekarotuinen Nella 4kk ja tietty Misha 4kk.

Topin emännän kanssa ollaan oltu jo ennen treffejä yhteyksissä ja odotettu vauvojamme kuumeisesti. Häneltä sain paljon neuvoja ja vinkkejä, mistä pentua kannattaa etsiä ja teki hienon työn seuloessa mahd. suomalaisia kasvattajia. Pentuseni tuli loppujen lopuksi Virosta. Ennen kaikkea hän kannusti jatkamaan pennun etsintää, kun meinasin jo luovuttaa. :)


Topilla ja Mishalla taisi olla joku kolmannen asteen koirayhteys, kun paljon leikkivät yhdessä ja hengailivat keskenään. Toki Misha kävi kiusaamassa pienempää Mököä, yritti kovasti juosta Rhon ja Reinan perässä. Koko tapaaminen oli yhtä huliviliä, riehuntaa ja juoksemista. Piti olla silmät oikein selässäkin, että osasi varoa täysillä juoksevaa 4 isokokoista pentusta. (Nella tuli vasta loppuvaiheessa, ja Mököstä ei nyt huolta ollut). Koirilla näytti olevan tosi hauskaa keskenään.

Tästä kuvasta näkee selvästi pentusten erilaisuuden. Miten erilaisia bernipennut voivatkaan olla!! Misha, 4kk ja 17kg ja Topi (oikealla) on siis 3kk ja painaa 13 kg. Vaikka se näyttääkin "leveämmältä" kuin Misha, se on pelkkää karvaa. Koirien kuono ja ilmeetkin ovat ihan erilaisia. Tietty ne on eri kasvattajilta, mutta näinkin suuri ero yhden rodun sisällä!

Kotiin päästyämme oli pentunen niin väsynyt, että rojahti lattialle nukkumaan. Välillä heräili ja käveli mun perässä, jolloin käytin tilaisuuden hyväkseni ja kiikutin unisen kaverin suihkuun.

Supisupisupi...

Katsotaan miten neiti jakselee loppuviikkoa kohden. Perjantaisin Rajasaaren koirapuistossa on Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry:n järkkäämät Bernien omat treffit. Taidetaan käydä siellä pyörähtämässä, jos neiti on toipunut eilisistä treffeistä siihen menneessä. Veikkaan, että tämä päivä menee aika rauhallisesti ja huomenna voi olla jo taas virtaa suonissa. Tosin sitä virtaa hidastaa ihmeellinen helleaalto, ollaan kärsitty 27-33C kuumuudesta jo toista-kolmatta viikkoa.

Pics by Raisa Harper

No comments:

Post a Comment