Jul 29, 2010

Väliaikaisraporttia

Noniin. On mennyt hetki edellisestä kirjoituksesta. Tuntuu välillä hassulta kirjoittaa kun ei ole kuvia esille laittaa (kamera hävisi Lintsillä toukokuussa, enkä uutta saanut hommattua, joten ootellaan siskon ottamia kuvia sitten joskus ;) . Mutta onhan meillä tietty aina asiaa ;)

Mischa on nyt 20 viikkoinen (4,5kk) pentu ja painoa veikkaisin olevan siinä 20kg hujakoilla. Jos pari viikkoa sitten pystyin kantamaan sen noin 5 metriä, niin nyt 1 metri tekee tiukkaa (emme siis omista vaakaakaan). Säkäkorkeus oli viime viikolla mitattuna n. 48cm. "Noin" ihan vaan sen takia kun ei tuo neiti ymmärrä paikalla pysyä :D

Tiistaina käytiin taas pentutreffeillä ja mukavaa oli. Kun päästiin ulos bussista, neiti kirmasi heti sen pellon suuntaan, missä treffit yleensä pidetään. Niin hirveästi se ei olekaan aikoihin repinyt. Sai ihan kaksin käsin ja jaloin pidellä ja edettiin hyyyyviiin hitaasti, kun tuo ei just sillä hetkellä "muistanut" että hihnan repiminen EI edistä matkaa. Tiistai-illat on siis meidän viikon kohokohtia! Tällä kertaa oli mukana 3 pikkupentua ja yksi isompi corgi, jonka kanssa pistettiin menemään kaikki energiat pihalle. Tämä neiti on siitä vekkuli, että kun se väsyttää itseensä loppuun, ei se jaksa liikkua mihinkään. Siihen pellolle olisi jäänyt makaamaan, kun muut teki matkaa jo kotiin. Treffien jälkeen neiti nukkuu parisen päivää ja eilen illalla oli sitten sen verran virkeä, ettei mamman leffan katsomisesta meinannut sitten tulla mitään...

Mitäs muuta meidän elämään... Sisäsiisteyttä harjoitellaan edelleen. Kakkoja ei tule enää sisälle, pissejä siivotaan päivittäin. Joskus on ollut päiviä ettei joutunut siivoamaan yhtään! Jes! Mä en ota paineita sisäsiisteydestä, pidättäminen on niin fysiologinen juttu, se oppii sitten kun oppii. Vähän mietityttää vaan parketti, kun (ollut jo varmaan jo sen 20 v huonossa kunnossa, ei huoleta) se imee osan pissasta sisäänsä ja vaikka siivoan, uskon että haju tuoksuu kyllä koiran nenään, vaikkei ihmisnenä haistaisikaan. Niin, että haittaakohan se sitten sisäsiistiksi opettelua, kun se ihana pissanhaju tuoksahtaa koiran nenukkiin... Saas nähdä.

En muista puriko tämä pentu yhtään..? Miten aika on mennyt niin nopeasti! Mutta lähinnä on pientä pentupuremista jos innostuu vähän ("liikaa"). Repimistä kyllä on, varsinkin aamulla, kun neiti on vähän levoton ja mamma yrittää pukeutua, niin neiti tulee vähän "auttamaan" asuvalinnassa ja repii "huonosti valitut" vaatekappaleet mamman päältä ;)) .

Kotiin jääminen ei tunnu olevan (suuri) ongelma. Nykyään saan useamminkin oven laitettua kiinni ilman taisteluja, välillä joutuu tuuppimaan pennun sisälle, mutta se istuu katsomaan mua hämmentyneesti "Mitä? Sinäkö lähdet, ja jätät minut ihan täysin oman onnenin nojaan! Julma!!" -katseella. Ja sitten vaan laitan kylmästi oven kiinni ja huhuilen postilaatikosta"Mischa odottaa, hienosti Mischa, hyvä!!". (Mahtaa hienosti kaikua tuonne 6een kerrokseen meidän rappukäytävässä;) Jätän sille aamulla töihin lähtiessäni puuhapaketteja, Kongin ja ruokaa. Päiväsaikaan pentua on käynyt katsomassa koirahoitaja, mutta se lopettaa tällä viikolla ja neidin pitää olla urhea iso tyttö ja pärjätä yksinään kotona 8tuntia.

No comments:

Post a Comment