Jun 23, 2010

Koiran vakuutus

Ajattelin sitten vakuutuksen ottaa. Hieman järkytyin vertaillessani vakuutusten hintoja, koiran vakuutus onkin lähes autovakuutuksen luokkaa.

Vertailun vuoksi laitan vähän hintoja ja ehtoja. Tässä vertailussa vakuutukset vain berneille, hinnat vaihtelevat rodun mukaan.

Tapiola: Agria vakuutus. Kennelliiton yhteistyökumppani. Saa 10% alennusta vakuutuksesta jos on Kennelliiton jäsen. Samoin vakuutuskorvaukset saadaan heti eläinlääkärin vastaanotolla (jos ell:llä on sopimus Tapiolan kanssa). Eli ei tarvitse erikseen hakea vakuutuksesta rahoja pois. Tapiola taisi olla niitä harvoja, josta ei tarvitse ottaa kotivakuutusta koiravakuutuksen lisäksi. Muut yhtiöt velvoittavat että molemmat vakuutukset ovat samassa yhtiössä.

Tapiola korvaisi myös bernin dysplasiasairauskulut, jos sellaisia ilmenisi myöhemmin, tässä ehtona että molemmat vanhemmat on A/0 ja vakuutus otettu ennen kuin pentu täyttää 4kk. Mä kuitenkin toivoisin, ettei meille tulisi dysplasiaa, sillä vanhemmat ja isovanhemmat ovat A/0 (yksi isovanhempi B/0).

(317€/vuosi) (henkivakuutus, eläinlääkärikulu, ja vastuuvakuutus). Vakuutusmäärä (eli summa mihin asti vak. yhtiö korvaa kuluja) 1682€/vakuutuskausi (eli vuosi), 50e omavastuu/käynti + 25% hoitokuluista maksetaan itse.

Pohjola: (430€/vuosi) (eläinvakuutus, hoitokuluvakuutus). Vakuutusmäärä 800e asti/180 pvää, 60e omavastuu/käynti + 25%.

IF: (~300€/vuosi). Vakuutusmäärä 1700€, omavastuu 84e + 25%.

Turva: (80e/vuosi) (henki- ja hoitokuluvakuutus). Vakuutusmäärä 673e/vuosi, omavastuu 50e. (ei %-osuuksia)

Fennia: (239€/vuosi). Vakuutusmäärän saa valita 2000e asti (ja vakuutuksen hinta määräytyy tämän mukaan), esim. 1500e/vakuutuskausi, 30e omavastuu. (ei %-osuuksia)

Päädyin itse Fennian vakuutuksen, sinne vaihdoin myös kotivakuutukset (ja säästin jonkin verran). Vaikkei ollut halvin, minun ei tarvitse maksaa 25% hoitokuluista joka käynnillä, lisäksi omavastuuosuus on pienin.

Kotivakuutusten hinnoissa oli myös jonkin verran eroa. Kotivakuutukset maksaa kuitenkin n. 50-100e yhtiöstä riippuen, mutta koiravakuutuksissa taas hintahaarukka on paljon suurempi.

Vastuuvakuutus on yleensä kotivakuutuksessa mukana. Tämä kannattaa ottaa huomioon, ettei ota tuplasti vastuuvakuutuksen. Kodin vastuuvakuutus siis korvaa jos koira aiheuttaa vahinkoa jollekin ulkopuoliselle. Eivät yleensä korvaa kodin "tuunatut" sohvat, hyllyt, sänkyjen jalat, kirjakokoelmaa tai kalliita kenkiä ;))

Joku voi ihmetellä tarviiko koira vakuutusta ollenkaan, sehän on vaan koira. Eihän mullakaan ole henkivakuutusta... Musta olisi ikävää, että jos jotain kauheaa tapahtuisi hauvalle, ja se jäisi leikkauspöydälle, vaan sen takia, ettei mulla ole tilillä ylimääräistä paria tonnia... Eikä se 20e kuussa ole paljon rahaa mielen terveydestä (sekä hauvan terveydestä).

No comments:

Post a Comment