Jun 2, 2010

Mischa tulossa kotiin

Kävin hakemassa Mischan syntymäkodistaan Eestistä, pienestä kylästä. Kasvattaja, Maria Kashirova (kennel Alluring Star) tuli hakemaan minua autollaan satamasta. Siitä ajettiin noin tunnin verran Tallinnan ulkopuolelle. Kävin tutustumassa koiraperheen elämään.
Kasvattajalla oli kaksi aikuista berninarttua ja kaksi muuta koiraa, jotka asuivat ulkotarhauksessa. Pennut olivat omassa aitauksessaan myös ulkotarhassa. Pentujen emä, Dyourbahler Klab Or'Tessa eli Tessa, oli hyvin aktiivisella päällä, ei millään malttanut pysyä aloillaan. Pentujen isä on moninkertainen Venäjän muotovalio, Excalibur van't Pachthof.




Dyourbahler Klab Or'Tessa


Excalibur van't Pachthof

Pentujen vanhemmat ovat terveitä, A/0 -kyynär ja -lonkkatiedoilla. Pentujen suvussa on paljon näyttelyinnostusta ja hyviä tuloksia. Innolla odotamme kun pääsemme Mischan kanssa mittelöimään.


Pennut olivat hakumatkallani 11-viikkoisia. 12 pennun pentueesta oli jäänyt enää Mischan jälkeen 2 urosta jäljelle, joista kasvattaja aikoi pitää yhden. Kasvattaja kertoi hyvin paljon toiminnastaan, historiastaan ja elämästään koirien kanssa. Neuvoi koiran ruokinnassa ja hoidossa ja opasti pennun liikunnassa (aiomme uida paljon).


Pentuni taisi olla ainoa, joka lähti kerrostaloon asumaan. Berneillä, kuten isokokoisilla koirilla muutenkin, on taipuvaisuutta lonkka- ja kyynerten heikkouteen. Kerrostalojen portaat ovat heiltä täysin kiellettyjä (talossamme on hissi). Samoin liukkaalla parketilla tai muovimatolla ym. liikkuessa koira tottuu kannattelemaan itseään väärässä asennossa, josta saatta myös tulla vaikeuksia. Katsotaan miten käy. Paras lattiapinta taitaa olla Bernille luonnollinen maa, toinen hyvä vaihtoehto voisi olla pehmeä upottava matto. Sellaisia omistan, mutta siirsin ne pennun sisäsiistiksi kasvattamisen ajaksi piiloon.

No comments:

Post a Comment