Jun 8, 2010

Mökkielämää

Mökillä on mukavaa. Harmi ettei kukaan mökillemenijöistä muistanut ottaa kameraa mukaan. Joten tällä kertaa ei ole kuvia raportoivaksi.

Mischa nauttii aivan suunnattomasti päästessään juoksemaan ja riehumaan vapaana mökin pihassa ja metsässä. Vekkuli kun on, niin oli mennyt tallomaan äidin istuttamia sipuleita ja kukkia. Lempipuuha oli raahata kielletty kenkä tai hansikas kukkaistutusten keskelle ja jäädä siihen järsimään sitä. Lopuksi laitettiin matala aitaus kukkaistutusten ympärille. Sitä se sitten ihmetteli. Kukkia mökillä riittää, joten katsotaan kauanko menee, että se keksii ne muut istutukset.

Käytiin pitkällä metsälenkillä (Mischalle pitkä lenkki on tässä vaiheessa 30-45min). Välillä istuttiin alas ja mentiin mun syliin nukkumaan, kun alkoi juoksentelu ramaisemaan. Mentiin polkua, joka kulkee järven rannassa, maassa mustikanvarpuja, sammalta ja pieniä mäennyppylöitä, pehmeää polkua. Parasta lenkkipolkua, mitä bernivauvalle voi kuvitella. Välillä tietty käytiin ihmettelemässä haisevaa suota ja hypittiin laitureilla sekä veneitä vasten.

Kokeiltiin me myös uimista. Sitä pitää vielä treenata. Mischa kyllä kastaa varpaat vedessä, mutta ei mene veteen jos ei ole ihan pakko. Houkuttelin hänet syvemmälle menemällä itse edellä ja pidin tuoksuvaa namia kädessä. Namin ja minun perässä saattoi tulla mutta korkeintaan mahaan asti. Nameilla, kehuilla ja rannalla leikkimisellä sain hänet menemään pikkasen veteen. Enempää ei uskaltanut. Välillä leikittiin rannassa ja sitten kokeiltiin taas mennä veteen. Jossain vaiheessa otin hänet syliini ja menimme yhdessä veteen. Kannattelin häntä kun hän ui, se oli hänen mielestä vähän pelottavaa, ja hän polski koko pienen bernivoimallaan takaisin rantaan.

Pensaikoissa, rantahietikössä, suossa ja mullassa pomppimisen jälkeen koira piti tietty pestä. Hain saunasta lämmintä vettä. Sauanan takana oli joltain jäänyt vauva-amme, jonka hain pihalle. Vettä ammeeseen, koira ammeeseen ja koirashampoota kehiin. Mischa otti tilanteen aika rauhallisesti antoi pestä itseään ja valuttaa vettä niskaan, vaikkei mikään vesifriikki olekaan. Välillä yritti karata ammeesta, mutta refleksini toimivat nopeammin ;) Märkä bernipentu näyttää muuten ihan spanielilta. Pesun ja kuivattelun jälkeen koira oli märkä ja karva ihan kikkaralla.

Mischalla oli viikonloppuna paljon seuraa ja rapsuttajia. Maanantaina koira oli ihan väsynyt. Ei oikein lenkillekään viitsinyt mennä. Piti oikein namilla houkutella, että sai koiran ulos ovesta =)

No comments:

Post a Comment